keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Projektio



Projektio - 30x30cm lyijykynätyö


"Jumalat ovat vaihtuneet
Yksi on päässyt monien eteen
Monet ovat yhdenlaisia

Minämme on monena

Olemme projektio
nähtävillä kaikille paitsi itsellemme"


Lisäilen tänne viime keväisen työn joka käväisi Sakustars taidekilpailussa.  
Oli hauska osallistua pitkästä aikaa johonkin. Tai siis olen viimeksi osallistunut johonkin kilpailuun joskus ala-asteella Koululais lehteen. Aiheena oli muuten "hirviö" tuolloin ja Yacata lautapelin voitin kilpailusta. 
Kuitenkin, nyt aiheena oli "monena". Vetäisin sen samantien itselle mieluisiin piireihin eli kohtuu kriittiseen suhtautumiseen nykypäivän suorittamiskeskeiseen yhteiskuntaan. Pitää olla ja näyttää niin paljon kaikille joltain että olemme mielestäni monesti ihan kirjaimellisesti "monena". 
Kaikki on niin tavoitteellista että unohtuu elää tässä päivässä ja hetkessä. Nähdä ympäröivä maailmansa muualta kuin näyttöpäätteestä. 
Kilpailu johon osallistuin herätti juuri vastaavia ajatuksia aiemmin. Lopulta nautin tekemistäni asioista paljon enemmän kun siirrän mielestäni sen ykköspaikan hapuilun ja teen taidettani vain koska satun nyt tykkäämään taiteilusta. Tunnustusta tulee jos on tullakseen, mutta se ei ole minun käsissä.  Niin ja sainhan kunniamaininnan työstäni.
Omalla kohdalla parempia lopputuloksia on asioilla tuntunut tulevan muutenkin kun löysään asenteitani sen verran että koitan tehdä parhaani ja pysyä uskolliseni itselleni. Itse asettamat pakot ja rajat saa aikaan vaan paskan maun omaan tekemiseen joten siitä touhusta koitan pysyä erossa parhaani mukaan.

Sen vielä lisään että päivittelen lähiaikoina tänne kanssa vaatetuksen puolella tekemiäni töitä. Tai työn ainakin. Nahkaa luvassa kilotolkulla.

2 kommenttia: